Østre Anlæg, Aalborg

/, Klassisk park/Østre Anlæg, Aalborg
Østre Anlæg, Aalborg2013-12-30T12:12:27+00:00

Project Description

Parkanlægget Østre Anlæg i Aalborg modtog d. 12. september, som den første park i Norden, park- og naturområdets svar på Michelin-stjernerne; det nye nordiske kvalitetsstempel Green Space Award. ”En frodig grøn og velplejet oase” lyder bedømmelsen fra dommerne, der også lægger vægt på Aalborg Kommunes arbejde med borgerinddragelse og undersøgelser af borgernes brug af parken.

Onsdag d. 12. september modtog Aalborg Kommune udmærkelsen Green Space Award for Østre Anlæg. Udmærkelsen tildeles på grundlag af en detaljeret kvalitetsvurdering med 41 kriterier, der dækker alt fra indretning, størrelse, rekreative muligheder og kultur til styring, borgerinddragelse, klima og formidling.
Bedømmelsen er foretaget af et dommerpanel med repræsentanter fra Danmark og Sverige.
Rådmand Mariann Nørgaard er yderst tilfreds med dommernes beslutning. ”Jeg er meget stolt på Aalborg Kommunes vegne over den fine udmærkelse og det er en stor cadeau til vores Teknik- og Miljøforvaltning,” siger Mariann Nørgaard. ”Og så er det selvfølgelig en fin kvittering som Byrådet får for at prioritere park- og naturområdet i Aalborg,” siger Mariann Nørgaard. 

Fokus på kvalitet
Bag tildelingen af kvalitetsstemplet Green Space Award ligger et stort arbejde med at udarbejde ansøgningen med kvalitetsbeskrivelser og dokumentation for kommunens drift og pleje af Østre anlæg. 
Og stadsgartner Kirsten Lund Andersen lægger netop vægt på den betydning som selve ansøgningsprocessen har haft i Teknik- og Miljøforvaltningen.” Vi er utroligt stolte over at opnå den første Green Space Award i Norden, men selve ansøgningsprocessen har også været utrolig værdifuld for os. Den har skærpet vores fokus på de mange elementer og detaljer som samlet set giver den kvalitet som borgere og gæster i Aalborg oplever, når de besøger parken,” siger Kirsten Lund Andersen.

Grøn oase
Formanden for dommerkomiteen, der har bedømt Østre Anlæg, landskabsarkitekt Martin Tranholm Frøst, fremhæver en række ting ved parken. ”Østre Anlæg er en indbydende og grøn oase, der inviterer til brug og ophold. Den har både alle de klassiske park-elementer, men også muligheder for fitness, løb og leg. Samtidigt er parken utroligt velplejet og der er helt tydeligt styr på driften,” konstaterer dommerformand Martin Tranholm Frøst, der også lægger vægt på Aalborg kommunes arbejde med borgerinddragelsen omkring parken.

Læs mere om Østre Anlæg
• På Aalborg kommunes hjemmeside
• Brugerundersøgelse for Østre Anlæg, Aalborg Universitet (PDF-fil med rapport)

Østre Anlæg, Aalborg Kommune
Østre Anlæg, Aalborg kommune, modtog Green Space Award d. 12. 9 2012. Herunder dommerudtalelsen:
“Østre Anlæg i Aalborg fremstår som en frodig og grøn oase centralt i byen. Parken har en klar sammenhæng med den omkringliggende by, hvor kirken er et markant pejlemærke.
Østre Anlæg har en tydelig overordnet struktur med søen som et centralt element.
I parken ligger også flere andre selvstændige og attraktive elementer, som er kædet elegant sammen, bl.a. rosenhaven, legepladserne og fitness-faciliteterne.
Østre Anlæg har mange mødesteder som virker attraktive for flere forskellige typer af brugere, børn, unge og ældre. Østre Anlæg virker robust og fremstår velplejet i alle detaljer.
Aalborg kommune har en løbende dialog med brugerne om parken og der er foretaget brugerundersøgelser. Brugerinddragelsen bidrager tydeligt til en aktiv park i øjenhøjde med brugerne.
Samlet vurderes Østre Anlæg at være vel planlagt, har et højt plejeniveau og mange og varierede tilbud til brugere i alle aldre.
Østre anlæg tildeles Nordic Green Space Award med en pointsum af 4,41 ud af 5 mulige. For at få tildelt Green Space Award skal parken minimum have 3.66 point.”

Project Details

Categories: