Elverparken, Herlev Kommune

/, Klassisk park/Elverparken, Herlev Kommune
Elverparken, Herlev Kommune2018-11-30T11:17:08+00:00

Project Description

Dommerudvalgets betænkning

Det er med stor glæde at vi tildeler en Nordic Green Space Award til Elverparken i Herlev Kommune.
Elverparken er et flot eksempel på, hvordan god planlægning, mulighedernes kunst og godt samarbejde kan overvinde store udfordringer og skabe glæde i lokalområdet.
Børn leger og voksne mødes i dette grønne åndehul, som de selv har været med til at give idéer til og tilplante. Her er en tryg atmosfære, hvor der er belysning og beplantningen er tilpasset stedets udfordringer.
De gamle træer giver parken karakter og blomsterbede giver nyt liv.
Den nyanlagte sø og stier giver brugerne naturoplevelser og løser udfordringer med grundvand og oversvømmelser. Regnvandsbedet er et fint eksempel på, hvordan den lokale klimaudfordring kan omsættes til oplevelsesværdier som blomster.

Udformningen giver et fint sammenspil mellem den nærliggende skole og børnehave.
Anlægsarbejdet er sket, så det har bidraget til den lokale erhvervsskole og kendskabet til gartnerfaget. Det er et flot samarbejde mellem forvaltningen, entreprenører og uddannelsesinstitutioner, der har været nødvendigt for, at kunne udføre det store plantearbejde.
Gennem omdannelsesprocessen har der været en god borgerinddragelse og det at nå målet har været en fælles proces med stort lokalt ejerskab.
Der er velfungerende hjemmeside med informationer om nyt i parken og parkkontoret arbejder med Facebook-grupper om bl.a. kulturelle events i parken. Herlev Kommune bør fortsætte den gode planlægning. Det næste skridt bliver, at få etableret et gennemgående design af parkinventar og skiltning.

Maj 2017
Dommerformand, landskabsarkitekt Martin Tranholm Frøst, dommer, landskabarkitekt Marianne Jensen, dommer, landskabsarkitekt Steen Himmer

Project Details

Categories: