Publika parker och trädgårdar 2016: interactive parks and spaces

Konferens i Helsingborg 13 april 2016 För nionde året i rad anordnas den populära internationella konferensen med inspirerande föreläsningar och trevligt mingel, denna gång med Helsingborgs stad som värd i vackra Dunkers kulturhus. Læs mere om programmet.

Storøyodden, Bærum kommune

Storøyodden friluftsområde er i 2015 blitt tildelt en Nordic Green Space Award. Dette er område nummer 13 i Norden og område nummer 4 i Norge som mottar utmerkelsen.

Storøyodden friluftsområde ligger på sørvestsiden av Storøya på Fornebu og er et stort naturområde med badeplass og muligheter for andre aktiviteter. På to sider mot sjøen grenser området til naturreservater som er vernet av hensyn til fuglelivet. Tidligere var nesten hele Storøya dekket av hovedrullebanen på Oslo Lufthavn Fornebu. Etter at flyplassen ble nedlagt i 1998 er området revegetert og omskapt til en stor naturpark, der hensynet til fuglereservatene og den spesielle kalkvegetasjonen […]

Østensjø Miljøpark

Oslo kommune ble den 6. september 2015  mottaker nummer 14 i Norden av Nordic Green Space Award for området Østensjø Miljøpark. Dette er Norges femte område som nå har fått kvalitetsstempelet.
Kun 5 km fra bykjernen i Oslo ligger den blågrønne oasen Østensjø Miljøpark i bydel Østensjø. Området er svært attraktivt som rekreasjonsområde med sin sentrale beliggenhet og store opplevelsesrikdom. Folk oppsøker Østensjøområdet miljøpark for å oppnå nærkontakt med natur og dyreliv og mosjonere langs det etablerte turnettet. De ulike naturtypene og landskapskvalitetene gir byens befolkning opplevelser og aktivitetsmuligheter. Østensjø Miljøpark er nasjonalt unikt på grunn av det biologiske mangfoldet og spesielle fuglelivet, og miljøparken inkluderer trolig […]

Mindeparken i Aarhus: Moderne folkepark og kulturhistorisk mindepark

Mindeparken i Aarhus er i en klasse for sig; det understreges nu med kvalitetsstemplet Nordic Green Space Award som Mindeparken og Aarhus Kommune modtog d. 1.12. 2014.

Klassisk, smuk og velholdt. Det er nogle af de superlativer dommerkomiteen fra Nordic Green Space Award bruger om Mindeparken i Aarhus. Parken er blevet bedømt af en dommerkomite, der har tildelt parken og Aarhus Kommune udmærkelsen. Dommerkomiteen har vurderet parken efter en række kriterier, der bl.a. omfatter disponering, drift, brugerinddragelse og formidling.

Formanden for dommerkomiteen adjunkt og landskabsarkitekt MDL, Anders Dam
Københavns Universitet, er fuld af lovord, når han skal bedømme Mindeparken.
”Det er jo indlysende, at […]

Nordic Green Space Award til Vognsbølparken i Esbjerg

Vognsbølparken i Esbjerg Kommune tildeles kvalitetsstemplet Nordic Green Space Award og kommer dermed i fint selskab med parker og grønne områder i hele Skandinavien.

Kun de færreste byer af Esbjergs størrelse er begunstigede med et grønt område på størrelse med Vognsbølparken, der rummer skov, park og natur midt i byen. Og nu har Vognsbølparken modtaget kvalitetsstemplet Nordic Green Space Award, der er en anerkendelse til byen for at prioritere og udvikle parken og sikre, at driften også gør Vognsbølparken tillokkende for brugerne. Parken er blevet bedømt af en dansk-svensk jury med landskabsarkitekt Martin Tranholm Frøst som formand.

”Der er ingen tvivl om, […]

Award til Trädgårdsföreningen i Göteborg

Trädgårdsföreningen i Göteborg blev d. 3. april den 10. modtager af en Nordic Green Space Award. På billedet: Kerstin Sköld läser upp juryns motivering till utmärkelsen, mens Karin Qwarnström gør klar til at overrække diplomet. Pristagarere, 1:e Trädgårdsmästare på Trädgårdsföreingen Malin Löfstrand og Evenemangsledare Trädgårdsföreningen Lisa Brunnström, lytter. Stort tillykke til Trädgårdsföreningen og Sverige. Læs mere om parken her

Dommermøde – Helsingborg d. 2. april i Helsingborg

Den 2. april 2014 er der dommertræf i Nordic Green Space Award. Mødet starter kl. 12.oo med fælles frokost efterfulgt af møde bl.a. med opsamling af erfaringer fra første sæson med certificeringer og en kalibreringsøvelse i Stadsparken i Helsingborg. Alle dommere har modtaget invitationen direkte. Tilmeldingsfrist er d. 28. marts. Læs mere om program og tilmelding

Nordisk Parkkongres i Malmø: En by hvor man hellere vil være ude end inde !

Byfortætningen er på dagsordnen i hele verden og er også omdrejningspunktet for Nordisk Parkkongres, der afholdes i Malmø i dagene fra 20. til 22. august 2014. Et centralt tema er, at parker og grønne områder ikke må forsvinde i udviklingen.

Parkchefer, parkforvaltere og landskabsarkitekter fra hele verden sætter til august kursen mod Malmø for at høre spændende indlæg og møde og netværke med kollegaer. Hovedtaleren er Gil Penelosa, der sætter dagsordnen for temaet ”Grøn by”.

Byudviklingen i Norden sætter parker og grønne områder under pres, men de er vigtige for levevilkår i byerne, lyder det fra formanden for Foreningen af Svenske Parkforvaltere, […]

Tak til dommerne !

Nordic Green Space Award har nu været i drift i én sæson. 25 dommere er uddannede og der er i alt gennemført ni bedømmelser under ordningen, heraf én i Sverige, tre i Norge og fem i Danmark. Nordic Green Space Award har taget det første store skridt med implementeringen af ordningen; ni bedømmelser er gennemført og de har skabt udvikling i organisationerne og presseomtale i de tre lande.

”Jeg synes, det er meget positivt, at vi i år har fået uddannet 25 dommere med repræsentanter fra de tre lande. Vi har et seriøst og professionelt dommerteam som kan sikre, at bedømmelserne […]