Nordisk Parkkongres i Malmø: En by hvor man hellere vil være ude end inde !

//Nordisk Parkkongres i Malmø: En by hvor man hellere vil være ude end inde !

Nordisk Parkkongres i Malmø: En by hvor man hellere vil være ude end inde !

Byfortætningen er på dagsordnen i hele verden og er også omdrejningspunktet for Nordisk Parkkongres, der afholdes i Malmø i dagene fra 20. til 22. august 2014. Et centralt tema er, at parker og grønne områder ikke må forsvinde i udviklingen.

Parkchefer, parkforvaltere og landskabsarkitekter fra hele verden sætter til august kursen mod Malmø for at høre spændende indlæg og møde og netværke med kollegaer. Hovedtaleren er Gil Penelosa, der sætter dagsordnen for temaet ”Grøn by”.

Byudviklingen i Norden sætter parker og grønne områder under pres, men de er vigtige for levevilkår i byerne, lyder det fra formanden for Foreningen af Svenske Parkforvaltere, Sten Göransson, Malmø Kommune. Han er hovedansvarlig for planlægning og afvikling af Nordisk Parkkongres.
”Vores ambition er, at Gil Penalosa kan indfange betydningen af parker og offentlige pladser i byerne og den værdi som de lægger til byudvikling og livskvalitet. Det handler om, at vi skal bygge tættere byer og i den proces må det grønne ikke forsvinde eller blive fragmenteret. Det kræver mod af vores politikere at holde fast i parker og grønne områder, men det er altafgørende for fremtiden i vores byer,” siger Sten Göransson

Udover Gil Penalosa deltager en lang række kendte oplægsholder; blandt andre Gia Biagi, der er stabschef for Chicago Park District, USAs største parkforvaltning. Også James McCulloch fra Nene Park Trust i Peterborough i England, er på programmet og taler om drift og udvikling af parker i samarbejde med private fonde og frivillige.

I sammenhæng med kongressen er der mulighed for at deltage i ekskursioner i Malmø, som har mange spektakulære byudviklingsprojekter, hvor de grønne arealer er højt prioriterede. Mottoet for parkforvaltningen i Malmø er ”En by, hvor man hellere vil være ude end inde”; et motto, der også grundlæggende indfanger omdrejningspunktet for Nordisk Parkkongres 2014.

Nordisk Parkkongres arrangeres hvert fjerde år og går på skift mellem Sverige, Norge og Danmark.

Læs mere om program og tilmelding.

By |2018-11-30T11:17:08+00:00March 21st, 2014|Categories: Nyheder|0 Comments

About the Author: