Nordic Green Space Award til Vognsbølparken i Esbjerg

//Nordic Green Space Award til Vognsbølparken i Esbjerg

Nordic Green Space Award til Vognsbølparken i Esbjerg

Vognsbølparken i Esbjerg Kommune tildeles kvalitetsstemplet Nordic Green Space Award og kommer dermed i fint selskab med parker og grønne områder i hele Skandinavien.

Kun de færreste byer af Esbjergs størrelse er begunstigede med et grønt område på størrelse med Vognsbølparken, der rummer skov, park og natur midt i byen. Og nu har Vognsbølparken modtaget kvalitetsstemplet Nordic Green Space Award, der er en anerkendelse til byen for at prioritere og udvikle parken og sikre, at driften også gør Vognsbølparken tillokkende for brugerne. Parken er blevet bedømt af en dansk-svensk jury med landskabsarkitekt Martin Tranholm Frøst som formand.

”Der er ingen tvivl om, at det er unikt, at Esbjerg i hjertet af byen har en så stor og varieret grøn oase. Vognsbølparken danner rammen for bynære naturoplevelser og vi lægger vægt på, området også fremstår  velholdt,” siger dommerformand Martin Tranholm Frøst. ”Parken giver gode muligheder for, at brugerne kan få dækket mange rekreative behov fra en rolig pause til aktiviteter med høj puls. Og mulighederne for motionsløb bruges i stor stil og parken har bl.a. en spændende intervalløbssti,” siger Martin Tranholm Frøst.

Parken har ikke meget klassisk byrumsinventar, men skovpartiernes volumen, uformelle opholdspladser og afstemte faciliteter giver mange muligheder. Parkstole af eget design på udsigtspunkterne er et genkendeligt varetegn for parken.

Også juryens svenske medlem, landskabsingeniør Fredrik Jergmo, fra SLU Movium i Alnarp, roser Vognsbølparkens kvaliteter. ”Det er en park med en næsten 100 årig historie og jeg synes, at Esbjerg Kommune formår at kombinere hensynet til nutidens rekreative behov med stor respekt for den lange historie som området har,” siger Fredrik Jergmo.

Juryen peger på, at Esbjerg Kommune kan gøre endnu mere for at brande parkens muligheder og inddrage brugerne i pleje og udvikling af parken.

Stolt borgmester

”Esbjerg er jo en by med masser af aktivitet bl.a. med afsæt i offshore-aktiviteterne, der er en vigtig del af vores livsgrundlag. Derfor er jeg særlig glad for, at vores by rummer en stor og grøn oase som Vognsbølparken. Den er med til at gøres vores by helstøbt og vi prioriterer driften fuldt bevidste om, at de rekreative muligheder er vigtige i en by som Esbjerg,”  siger borgmester Johnny Søtrup.  ”Jeg er selvfølgelig stolt over, at juryen for Nordic Green Space Award anerkender, at vi driver Vognsbølparken som vi gør. Det er også et stort skulderklap til vores forvaltning og de grønne medarbejdere, der arbejder med driften af området,” siger borgmester Johnny Søtrup.

Bag Nordic Green Space Award står et nordisk partnerskab mere end 25 forskellige aktører og interessenter, der blandt andet tæller danske, svenske og norske organisationer inden for det grønne område. Nordic Green Space Award er i forvejen givet til 11 andre nordiske parker og skove, blandt andre til så prominente anlæg som Frognerparken i Oslo og Hagaparken i Stockholm.

Læs mere om dommerkomiteens vurdering af Vognsbølparken

By |2018-11-30T11:17:07+00:00November 21st, 2014|Categories: Nyheder|0 Comments

About the Author: